Vinn på lotteri och få ett längre liv

En frände till mig berättade för jag att människor var uppradade i 10- personers bredd till hennes butik där hon bland annat sålde lotto.

De ville köpa talonger till vad de hoppades skulle vara den vinnande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre individer investerade sina surt förvärvade pengar för en chans att bliva en vinnare.

När de flesta människor känner till att pengar ej ensamt kan ge fröjd, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att ändå de flesta människor som egentligen redan har nog med slantar är mer tilltalade utav tillgängliga mer.

Uppenbarligen stå sig de större med Mae Wests betraktelse: “Jag innehar varit rik och jag har varit fattig.
Och burgen är bättre “.

Eller antagligen Spike Milligan slagit an en sträng när han sade: “Allt jag begär är en chans att bevisa att slantar ej kan göra jag lycklig”. Klicka Här

Jag tror det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha berättat ”Hellre burgen och frisk i baksätet på en Jaguar än fattig och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de flesta utav oss har kommit att begripa: ”Rikedom är ej en fråga om att få mycket utav mycket, det handlar om att få vad man önskar ha”.

Och John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), igenom att rekommendera en annan art av rikedom definierat i termer av godhet, intelligens, sensibilitet och gudsfruktan.

Slantar kanske ej kan inhandla lycka alternativt love (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan köpa ett bättre liv: rika folk lever nämligen längre än fattiga folk.

Forskning tyder på att människor med högre inkomster är lyckligare och tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Också när källan till förmögenhet är en lotterivinst, ökas livslängden samt högre livskvalitet kan förväntas.

En besiktning utav lotterivinnare visade att slantar i sej minsann inte handlar veckor, månader, men flera år av extra liv.

Det är förhållandet mellan slantar och andra don som är nyckelfrågan, att avväga vad vi verkligen behöver för oss själva och vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara orsaken till att många Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år sedan, nämna Aristoteles att människor hade förstörts av sina pengar, men nämnde att det var besvärligt, om inte omöjligt, att göra goda gärningar utan ett litet antal resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att klara en harmoni mellan konkurrerande attraktioner.

Samt franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet av balans emellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, roligt, tro, fitness, familj samt formell och vardaglig utbildning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle och övriga innehar sagt i århundraden: ”Rikedom är mer än slantar. ”

Även om om man innehar vunnit eller delat på $ 112 miljoner Euro, försök att hålla allt i sitt sammanhang.

Även om man nu kan leva längre, samt man nu är en besegrare, säger J. Paul Getty “Om man kan räkna dina pengar, behöver man ej en giga dollar”.