Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Det är därför som många väljer att använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas i kök och badrum!

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Spriten tar inte många av våra vanligaste virus. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Har du fyllt på lageret av antiseptisk tvål? Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

antiseptisk

Det är onödigt att köpa hem handsprit. antibakteriell Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Bara för att det är starkt så är det inte bra mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Om du använder handsprit så kan huden bli torr och spricka. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Prova att använda handskar istället.

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Köp en antibakteriell spray så kan du använda den för att få rena ytor. Handtag kan för smittan vidare. När du är utomhus kan du öppna dörrar med ärmen istället för med handen. Handskar kan också funka.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Det ökar ditt virusskydd hemma. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Glöm inte bort ytdesinfektionen. Då kan du spraya överallt.