Vad ska man tänka på när man ska tillverka tabletter i samma tablettmaskin?

Det är självklart så att man kan använda samma maskin till flera projekt i vissa avseenden. Om man ska göra tabletter så måste man tänka i andra banor.

Tabletterna kan ju blandas ihop. Om man använder en tablettmaskin är det viktigt att hålla isär ingredienserna.

När du gör tabletter ska du tänka på det här

Innan du börjar din tillverkning av tabletter måste du ha rena ytor. Större produktioner kräver oftast en minutiös planering.

Kanske är det någonting du behöver som fattas? Det kan också vara bra att se över att den tidigare produktionen i den tablettmaskin som ska användas är avklarad. Du kan inte ta hygienen för lätt i detta sammanhang.

Hantera inte alla material på en gång. Om du jobbar tryggt och säkert kommer det att gå bra. Tänk på att producera rätt antal volymer från början. Då minskar risken för att tabletterna blandas ihop.

Det är viktigt att tvätta alla maskiner. Det är viktigt att du följer GMP, tillverkningsseden. Det eliminerar misstag. Om du vill vara på den säkra sidan kan du även prova att journalföra det.

Det behöver du

Kontrollera alla verktyg innan du börjar tillverka tabletter. Man får inte glömma människan i detta. Kläder som bärs ska vara väl anpassade till jobbet.

Använd gärna linne. Alla som jobbar vid tablettmaskinEN måste använda korrekt klädsel. Kroppsdelar bör täckas av arbetskläderna. Att tvätta händerna ska vara en rutin. Det minskar spridningen av virus.

När man är klar kan man dra igång en tvättmaskin. Vid nästa produktion kan man byta kläder. Om du inte kan tvätta. Vissa tvättmedel är farliga att använda då de stannar kvar på kläderna.

Du får inte glömma skyddsutrustningen. Det är viktigt med bra handskar. Då är alla skyddade.

Tänk på att använda rätt skor. piller
Det i sig har inte med tablettmaskinEN att göra. Du kan använda skor som inte exponerar foten och tårna.

Droger kan vara känsliga

tablett

Vissa preparat är extra känsliga vid själva överföringen. Det kan hända om man använder cytotoxic. Då måste du ha särskild skyddsutrustning.