Upptäck kraften i natriumkarbonat när du ska städa i ditt hem

När du ska måla om eller behöver lite mer kraft i din städning men vill undvika farliga kemikalier kan natriumkarbonat vara ett perfekt val. Du kan städa med olika typer av SODA som tvättsoda och målarsoda som innehåller detta ämne.

Det fungerar utmärkt med natriumkarbonat att städa med då det är starkt fast det är naturligt. På grund av detta ska du se till att skydda dig när du städar och gör rent med produkter som innehåller detta medel.

Är det fritt fram att använda natriumkarbonat som du vill?

Enligt Livsmedelsverket så är det ofarligt nog att inte begränsas. SODA som hittas i kolsyra är fler ämnen där natriumkarbonat är en av dem.

Bakpulver som används till bakning innehåller natriumvätekarbonat. Vill man ha starkare än så, så är det natriumkarbonat man behöver som finns i färdiga produkter.

soda

Hushållsoda och målarsoda är säkra att ha för att göra rent med.

Natriumkarbonat kan vara irriterande vilket är viktigt att ha koll på dock. Om du får det i munnen kan det orsaka sveda. Detta är inte bakpulver utan något mycket starkare som ingår i städprodukter.

Med målarsoda kan du göra rent och avfetta för att sedan måla om eller tapetsera. Vid förberedelse för att behandla ett golv använder man målasoda även för det. Tänk på att låta ytor torka ordentligt efter att du har rengjort med SODA så att tapeter och färg får fäste.

Använd natriumkarbonat som tvättsoda då du behöver mer kraft

Med ett alkaliskt medel som tvättsoda kan det kännas som magi när man använder det. Det rår t.o.m. på fett och vax! Du kan få bort stearinfläckar och mer med produkter som innehåller natriumkarbonat. Det är svårt att hitta natriumkarbonat som inte är utblandat.

För tyngre rengöring så använder du tvättsoda då det är skapat för just det. Eftersom det finns risk för frätskador bör du vara försiktig. Handskar skyddar mot frätskador så det är viktigt att ha på sig.

Var kan du köpa tvättsoda och andra natriumkarbonatprodukter?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Den kan hittas både online men också i butiker som säljer målarprodukter. Man kan hitta det till bäst pris online.

Se dock till att följa instruktionerna, köpa natriumkarbonat För säkerhetsskull kan det vara bra att välja svenska produkter så att du får instruktioner på svenska.