Ta bort mossa på tak kan göra stor skada

Ingen vill ha mossa på takpannor eller andra typer av tak och det finns flera skäl till detta. Kanske är taket den viktiga delen av ditt hus. Fast det är faktiskt problematiskt att låta mossan få fäste på takpannorna.

Mossan är förrädisk. Obehandlad mossa kan leda till att mögel sprider sig.

Ta bort mossan så fort som möjligt. En händig person klarar att ta bort mossa på tak. Dra inte ut på det.

Fundera på om du behöver hjälp med att ta bort mossa på tak eller inte!

Vill du få det riktigt gjort från början så kanske det är bättre att anlita ett företag. Gillar du inte höjder så kan det vara ett måste att köpa in hjälp.

Använd Bensaltensid för att ta bort mossan. Fråga personalen vilket medel som du ska använda.

Rent praktiskt kan du använda Bensaltensid och spruta på taket för att döda mossan. Om du använder dig av en ejektor, ryggspruta eller högtrycksspruta eller högtryckstvätt (i påläggsläge) bör du få bort påväxten så att det blir snyggt igen. Du behöver inte köpa egna maskiner.

mossmedel

Att ta bort mossa på tak behöver inte vara svårt. Personalen i butiken vet vilka produkter du behöver för att lyckas. Skor är också bra att tänka på. Tänk på att medlet kan irritera luftvägarna.

Du får tid över om du tar in ett företag. Gillar du att pyssla så kan du ge dig på det själv.

Rengör regelbundet

Mossa på takpannor måste tas bort löpande. Mossan kan komma tillbaka om den har fått fäste. Det här får vi leva med då vi bor i hus men det betyder inte att du måste acceptera en grön massa över hela ditt tak.

Du måste rengöra ofta. Gör det ofta.

Gör det en gång på våren och en på sommaren. ta bort mossa Använd vanligt rengöringsmedel.

Många gillar effekten av påväxtstopp. Då brukar påväxten hålla sig borta 2-4 år.

Samtidigt som du tar bort mossan från taket kan du passa på att se över rännor och tegelpannornas skick. Byt ut gamla pannor. Ett välskött hus är ett bra hus.

Passa på att byta ut takpannor och underhålla taket

Ju mer du skjuter på det, ju mer får du jobba sedan. Är något sönder så ser det inte så snyggt ut. Det kan bli läckage då. Det är inte alls bra.

Byt ut takpannor och underhåll taket varje gång du jobbar med att få bort mossa på tak. Vet du inte hur du ska gå tillväga så är det bättre att fråga någon. Takfirmor kan hjälpa dig.

Ta bort mossa på takpannor på ett säkert och tryggt sätt

Slarva inte med säkerheten. Åtkomsten när du har mossa på takpannor kan vara begränsad. Ibland räcker det inte med en stege för att ta bort mossa på tak och om du tänker klättra upp ska du tänka på hur du kan göra detta med minimal risk.

Är taket mycket halt och svårt att komma åt kanske du väljer att hyra in en firma som sprutar på medel och gör jobbet utan din inblandning. Svälj stoltheten helt enkelt.

Lugnt och säkert är melodin när du ska jobba på tak. Då slipper du obehagliga överraskningar.