Så vet du att du har smittats av coronavirus

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Nu vet vi till exempel att barn kan smittas av coronavirus.

Ny forskning har visat att djur kan smittan människan. Det är inte så besvärligt som det kan verka. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

bakterier

Smittspridningen är igång. Då kan du smitta andra. Corona är inte samma sak som influensa.

De flesta känner till en vanlig influensa. coronavirus kan smitta mycket längre. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Har du smittats av coronavirus?

Vi lär oss mer om symtomen för var dag. Det är till exempel feber och torr hosta. Uppvisar du några av dessa symtom så kan du mycket väl vara smittad. Stanna hemme tills du är frisk eller sök hjälp.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Vissa drabbas av svår trötthet. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Många i USA har tappat luktsinnet till följd av viruset. Där skiljer vi i Sverige ut oss, men kanske drabbas vi också av det vartefter tiden går.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. En del blir svårt sjuka och upplever det som en otroligt jobbig influensa medan andra kanske bara får lite ont i halsen.

Behöver du testa dig för att se om du har viruset?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Testar du dig så kan du kanske få cononavirus bekräftat och vidta rätt åtgärder. Då vet du hur du bör agera och du kan till exempel sätta dig själv i karantän för att inte sprida sjukdomen vidare.

Men om du ändå är hemma och inte behöver gå ut kanske du inte behöver testa. Det är viktigt att isolera sig om man är sjuk. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Om du är smittad så är vila och vätska det som behövs. C-vitamin är bra hjälp för vårt immunförsvar. Den som är smittad kan öka den dagliga dosen av C-vitamin.

Många i USA väljer att äta kolloidalt silver. desinfektera Man kan köpa det i Sverige också.

Många väljer att spraya kolloidalt silver på frukt och grönt för att döda smitta. Viruset dör då. Prova gärna fabrikat som IONplus och Holistic.