Otroligt mycket nyttig läsning om Svarta listan

För de allra flesta är nätet en teknik som underlättar i det dagliga livet, men tyvärr också en öppning för ljusskygga typer till att tjäna cash på olika bedrägliga vis.

Då kan man utnyttja en av Internets möjligheter att skydda sig mot dessa nämligen ; Svarta listan.

Svarta listan använder sig av en varningslista där oseriösa eller rent bedrägliga företag finns upptagna.

Om man har koll på nuvarande nyheter, kommer Svarta listan bidra med något?

Om man håller koll på dagstidningarnas nyheter på nätet är inte det tillräckligt? Tidningarna bevakar ju exempelvis spelsajter typ Betsson som har anmälts för att deras kunder förlorat enorma summor på deras sajter.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Visst kan få en varningssignal från tidningsnyheterna fast missar du exempelvis artikeln hur en helt vanlig människa lurades att spela mer och mer på en “laglig” spelsajt kanske det är du som trillar dit nästa gång. För alla spelare på nätet vare sig det gäller odds, spel finns sajten gertgambell.com med utmärkta tips och som även varnar för oseriösa spelföretag med sin Svarta listan.

Använd korrekt samt bra varningslista

Om du är en online spelare eller “bara” ska handla på nätet är det viktigt att du håller dig a´jour med en relevant och uppdaterad varningslista.

Svensk Handels Varningslista
Det är bara om svartlisningen är aktuell och inte gammal som man ska lite på dess information. Många varnar om Betsson och alla deras bolag just nu men det kanske inte alltid har varit så.

Så fort du läser gammal varningsinfo utgå från att den är inaktuell. Men det är förstås också så att det som står på Svarta listan stöds eller dementeras av det som sägs av helt vanliga människor och forum

Det kan vara extra smart att surfa lite extra för att kolla vad icke professionella tyckare anser. Är det ovanligt många som har kritiserat företaget eller sajten kan man med fog anta att varningslistan har rätt.

Det kan gå snabbt att hitta mer info för att verifiera om varningslistan haft rätt. Om å andra sidan all info pekar på att sajten är okey finns det knappast någon risk att surfa in på den.

Att vara kritisk mot all möjlig information på internet kan vara viktigt

Eftersom nätet är öppet för alla med en stentuff konkurrens måste du räkna med att vissa inlägg som svärtar ned är falska. Speciellt om en recension är väldigt svartmålande bör du kolla vem som ligger bakom.

När det är stora tidningar eller företag som sätter ut sina namn eller informationen är relevant kan du (nästan alltid) lita på den. Anonyma inlägg, kommentarer ska du absolut inte fästa någon vikt vid.