Med riktigt bra antibakteriell handtvål får du effektiv handtvätt

Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. Du vill inte vara utan handtvål just nu. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Många tror att handsprit är tillräckligt.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Handspriten tog slut överallt. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Det är faktiskt så att handspriten har svårt att hantera en vanlig förkylning. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Det är fakta som inte har förändrats bara för coronaviruset.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

Handtvål

Antibakteriell tvål dödar smittan. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. Det finns bakteriedödande tvål som är mild och skonsam mot din hud men aggressiv mot virus och bakterier. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

Nu när coronaviruset härjar måste du bruka handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Skölj av händerna.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Inarbeta en vana där du använder dig av handtvål. när du tvättar händerna. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Då blir det lättare att komma ihåg.

Så kan viruset nå dina händer!

Man borde fundera på den frågan oftare. sterilisering Snöa inte in på bara handtvål.

Har du bakteriedödande medel hemma? Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Tänk på andra i tider likt dessa. Barn med influensasymtom kan smitta dig. Då är det extra viktigt med regelbunden handtvätt med en riktigt bra handtvål.

Vi måste göra vad vi kan

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Kom ihåg att använda de rengöringsprodukter som du köper hem. Se även över lagret på jobbet.