Med glycerin kan du göra egna såpbubblor

Säg den som inte gillar såpbubblor. Med glycerin kan du göra större bubblor än med det traditionella diskmedlet.

Glycerin finns i många av våra vardagsföremål så som tandkräm och tvål. Vin innehåller till exempel glycerin.

köpa

Är glycerol säkert?

Glycerol är en alkohol utan färg och lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

En svensk apotekare vid namn CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin ur olivolja genom en kemisk process.

Man kan framställa glycerinet på syntetisk väg och det finns också vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Om du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Glycerinet används också som smakförbättrare.se.

Om man vill bjuda på lite skoj så är det ju bra att ha hemma.

Så använder du glycerol

Med glycerol blir såpbubblorna större. vegetabiliskt glycerin köpa Det krävs bara få ingredienser som vatten och socker. Bland i en skål och börja.

Att blåsa genom ramar är kul. Det går enkelt och snabbt. Sedan för du redskapet fram och tillbaka för att skapa bubblor.

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Gör bubblor precis som du vill.

Genom att skapa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Om du har en glycerinrik två kan du testa det i duschen.

Hur vet jag att glycerin inte är farligt?

Om man undrar detBör fundera på hur mycket av den produkten man redan har hemma. Om man lagrar det i flaskor är det OK. Vissa ämnen bör hållas åtskilda.

Om man väljer att blanda de två bildas ett ämne som heter nitroglycerin, det är farligt. Det blir en fin explosion av det om man tappar det i backen. Det här bör du förstås undvika men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck och för hudvård.