Många vill ha handsprit på apoteket just nu därför kan det vara brist på desinfektionssprit just nu

Den nya smittan nådde snabbt Europa och då fick alla panik. Flera har redan köpt handsprit på apoteket. Desinfektionssprit har lurat många. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Den handsprit apoteket har att erbjuda är inget vidare. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

bakterier

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Handsprit kan vara obehagligt att använda i längden.

Folk köper det trots att de vet att det inte genererar rätt skydd. Det är ju mycket smartare att välja en antiseptisk tvål som är mild mot huden och som verkligen tar död på coronavirus och andra smittor som vanlig influensa.

Det finns alkoholfira varianter som är enkla att använda. En katjonisk handdesinfektion ger ett bra skydd.

Alla som du bor med måste ha rena händer

Bor du i singelhushåll så är du mindre utsatt. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

Det är inte samma sak om du har barn. Skolan är en vanlig plats för bakterier och virus, det är lätt att bli smittad. Man måste se upp. Upparbeta bra rutiner för handtvätt och lär dina barn.

Försök att byta kläder så ofta det går. Man måste ha inomhuskläder. Dessa är utan smitta som kommer utifrån. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. Coronaviruset har ingen chans. Bäst resultat nås med IONplus och Holistic.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Fler än du kan ha nytta av den antibakteriella sprayen. Finns det en kran måste det också finnas en handtvål. Ha tvål på andra ställen också. Ha det i köket också. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!