Känner du igen Pommac-smaken?

Det är kul med blindtest. Det går utmärkt att prova till vardag som fest. Ta fram läskmaskinen och använd en smakessens som ger dig Pommac läsk. Eller Pommac Champis, eller tutti frutti, för frågan är om du överhuvudtaget kan känna skillnaden.

smaker

Du kanske inte är så insatt i hur läsken ska smaka? Det är kanske inte så viktigt ändå? Om det går att dricka så är det väl lugnt?

Pommac är en smak med svenska anor

Om man ordnar blindtest är det många som kan identifiera Pommac. Det doftar en välbekant doft. Du behöver inte köpa Pommac i vanliga butiker.

Det går lika bra med läskkocentrat. Hos allt-fraktfritt.se heter champis Fruktis.Smaken tillverkas av Aromhuset.

Välj mellan flera smaker som Pommac och Champis. Du väljer. Släpp lös fantasin när du blandar. Genom att anpassa mängden koncentrat kan du få olika smaker. Du kan också styra mängden kolsyra.

Det företag som kan detta bäst och gör de överlägset bästa produkterna är Aromhuset. De vet vad de gör, de har nämligen jobbat i branschen i 30 år. Företag som AGA kan inte konkurrera då marginalerna är för låga.

Vikingsoda kuppade sina koncentrat. De tog upp fajten med Aromhuset. När de etablerat sin försäljning skar de ned på produkterna.

Aromhusets läskkoncentrat innehåller bara 20 % av sockerhalten i vanlig läsk. För bästa smak bland enligt delarna 1 + 7. Till det använder du bara några droppar koncentrat.

Koncentraten ger ofta mycket godare läsk

Det vatten som säljs i butiken är ingenting mot det du har hemma i kranen. Du får en mycket intensiv smak. Det gör den lite nyttigare en vanlig läsk. Oavsett vilken smak du väljer.

Aromhuset har tagit detta ett steg längre i sina vanliga (ej sockerfria) läskkoncentrat. Sockret reduceras först med 80 %. Sedan tillsätts kostfiber.

Det resulterar i mer smak och mindre socker. Du vet väl att frukt också innehåller kostfibrer?

En läskmaskin ger dig många val. Då kan du tillverka Pommac. Det kan vara kul att testa.

Sverige kan läsk. Smakmässigt har vi i Sverige haft flest varianter. Sverige är fortfarande världsledande. Men många aktörer är ju uppköpta idag.

Sockerdricka skapas av päron och citron. Saturnus var först med detta. Idag använder Aromhuset smaken i alla sina varianter.

Champis och Pommac är konkurrenter. Det kan sägas vara en typ av fruktchampagne. Alla känner inte till att Champagne är ett vindistrikt. Fruktis och Champis är samma sak när det kommer till läskkoncentrat.

En riktig fruktsoda ska både smaka och lukt lime och citron. Finns i hela världen men frågan är om inte Pripps på sin tid hade den bästa. Bättre än alla andra.

När vi pratar om svenska drycker får vi inte glömma julmusten. Coca cola har gjort cola världskänt. Men vissa menar att Cuba Cola smakar mer.

Grape Tonic är typiskt svensk, god som både läsk och drinkmixer. Innan bryggeriernas dagar såldes all läsk på apotek. Pripps har hållit på kvaliteten.

Så kan du testa läsk hemma

Sprid ordet om blindtest och bjud in dem som vill vara med. De får täcka för ögonen. Duka sedan fram testet. Säg varumärket.

Om smakerna är lika varandra blir det extra kul. Nu häller du upp läsken. Efter att ha smakat lite så får personen säga vad han eller hon tror att det är.

Berätta resultatet av testet när alla svarat. De flesta kommer nog att känna igen Pommac. Gör det hela till en tävling och låt flera vara med. hemläsk Den som vinner kan få din hemmagjorda läsk.

Eller så skippar du testet och bjuder på Pommac och Champis. Det blir en helkväll.