Kan man skydda sig mot coronavirus på jobbet?

Måste du jobba mitt under coronavirus pandemin? Din arbetsplats kan ge dig skydd mot coronavirus. Du måste vara riskmedveten och känna till vad som fungerar och inte fungerar.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

desinfektion

Kanske en av medicinbranschens mest seglivade myter. Det ledde i början av pandemin till att folk köpte slut på handsprit från apoteket. Man behövde dock inte köpa handspriten.

Handtvålen ger bäst skydd mot coronavirus. Ingen alkohol behövs. Handspriten kan inte hantera några av våra mest vanliga virus.

Huden kan ta stryk av handsprit. Först dödar den alla bakterier vi har på huden som där skyddar oss mot virus. Många virus överlever spriten och nu finns inga bakterier som angriper dem.

Dina händer kan bli mycket torra. Porerna förlorar fettet. Det kan leda till svåra hudproblem på dina händer. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Om du köper en katjonisk handsprit så dödar den alla virus.

Hoppa över handspriten och köp en bra bakteriedödande tvål istället. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Vanlig bakteriedödande tvål är ett måste på arbetsplatsen

Vi får inte glömma bort att tvätta händerna på rätt sätt även på jobbet. Alla kanske inte har samma rutiner för handtvätt som du har. Det känns inte roligt att vara den som tjatar men under en pandemi handlar det ju om liv och död.

Använd en bakteriedödande tvål då har du kommit en bra bit på vägen. desinfektionsmedel spray Om alla hjälps åt så kan vi klara av det.

Lär dig använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Det är mycket viktigt att desinficera händerna med rätt typ av handtvål för att få ett gott skydd mot coronavirus. Men det finns mycket mer än så att tänka på eftersom viruset kan finnas på ytor omkring dig. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Alla kommer att uppskatta din insats. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Du kan också spraya med antibakteriell handdesinfektion direkt på dina händer. Då är du skyddad. Det här kan fungera mycket bra då du köper en produkt som är särskilt till för att ta kål på coronavirus.