Kan jag städa med bikarbonat och bakpulver?

Det går ju att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta lite mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det är inte allt.

Bakpulver för bakning

köpa

När det gäller bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Ska man baka chokladkaka så kan man ju använda lite extra bakpulver för att få rätt effekt.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Det går att jäsa med bikarbonatet också om omständigheterna är rätt.

Men är inte bikarbonat och bakpulver samma? Man kan säga att det är samma sak, båda är olika typer av salt.

I ren form används det till städning

Bakpulver är en blandning av olika saker men natriumbikarbonat är en ren form. bikarbonat rengöring Om man ska städa så är det bäst att använda den rena formen.

Du kommer förstås även att se effekt med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp och användas i smet med ättika för att får det rent. Du får bäst effekt med den rena formen dock.

Om du vill göra en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Bikarbonat är bra att ha hemma

Tänk på att natriumkarbonat och bikarbonat inte är samma saker. Båda finns på allt-fraktfritt.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Bikarbonatet är ju bäst att ha hemma. Det är ingen fara bara du har saltet. Du kan baka med mindre mängder och ta bort fläckar. Tvärtom är inte lika bra.

Bikarbonat kan ju användas på en rad olika sätt. Du kan till och med bleka tänderna.

Men självklart kan man ha det till annat också. Du kan klara det mesta hemma!