Kan jag lita på handdesinfektion?

Det är svårt att komma undan det nya viruset. Det är inte så konstigt att vi är rädda. Fungerar verkligen handdesinfektion?

Flera undrar det. Det är ju inte som vilken influensa som helst. Sjukvårdssystemet jobbar på högvarv just nu. De flesta menar att HANDSPRIT inte biter på VIRUS.

ytdesinfektion

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

Behöver du stå i kö för att få fatt i handsprit på apoteket eller går det lika bra med den handtvål som du har hemma? Många experter säger att handsprit mot virus inte hjälper.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Influensavirus överlever handspriten.

Handdesinfektion

Det är enkelt att bli smittad. Då vill man inte också bli coronasmittad. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Gnugga händerna noga med tvål och vatten så är du bättre skyddad.

Det är enkelt att desinficera ytor

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Du måste använda tvålen länge för att du ska få någon effekt av handdesinfektion. 20 sekunder är kortast tid.

Använd inte tvål bara när du har fått influensasymtom. Ha för vana att göra det jämt. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Handtagen på dörrarna måste också göras rent

Om du tvättar händerna så får du ett bra virusskydd. handdesinfektion apoteket Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Det vinner du ingenting på.

Om du köper och använder en antibakteriell spray så är det problemet lätt avhjälpt. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

Använd den bakteriedödande sprayen på alla ytor som du kommer i kontakt med. Det minskar risken för smitta via objekt. Forskarna säger att coronavirus kan leva länge på vissa ytor. Sprayen löser det problemet.

Tips på hur du sköter din handdesinfektion

Ett enkelt sätt är att köpa en bra bakteriedödande tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. En vattenbaserad handdesinfektion gör sedan arsenalen komplett.