Hur kan man ta bort dålig lukt från fötter och skor

Många svenskar lider idag av fotsvett. Vissa lider också på sommaren då sandaler utan strumpor kan leda till en lukt som är både pinsam och obehaglig.

Men fotsvett är en del av livet och det är ingenting att skämmas för. Idag finns det spray som du kan använda dig av för att bli av med dålig lukt. Sprayen kommer att se till att skon inte längre stinker.

tar

Via allt-fraktfritt.sesäljer fler varianter av luktborttagande spray. Luktstopparen som den ena varianten heter är så kraftfull att den kan användas som deo. Tar bort svett i 12 timmar.

Det är inte lätt med de äldre skorna

Vissa skor är det bättre att kasta. Men du kan försöka att behandla dem med luktborttagare. Men oftast är det nog ingen större ide.

Men när de är helt utslitna är det nog billigare att köpa nya än att reparera dem. Allt har ett bästföredatum. Skor har också en bortre gräns. Sprayen mot lukt används nog ändå bäst om den sprayas på skor som du fortfarande använder.

Så enkelt är det att ta bort dålig lukt

Det finns olika sprayer för olika områden. De finns såklart produkter som håller en lägre kvalitet. När du väljer en sort som Luktstopparen så kan du lita på att det inte kommer att vara farligt. Du kommer inte att skada varken dig, eller dina skor.

Applicera sprayen direkt i skorna. Du sprayar ett enkelt lager. Mer behövs inte. Låt dock sprayen torka in helt innan du använder skona igen. När du sedan tar på dig skorna så ska du slippa känna svettlukt.

Varför försvinner inte lukten?

Ibland är anledningarna fler till varför det inte går att ta bort dålig lukt. Titta på dina strumpor. Bomullsstrumpor har oftast ingen lukt.

Prova att byta strumpor. Det är inte att rekommendera att använda samma par mer än ett dygn. äcklig doft i tvättmaskin Att byta strumpor ofta innebär att risken för svettlukt minskar. Om du kan byta två gånger per dag så kan det vara ett bra sätt att motverka svettlukten på.

Fötterna får inte heller glömmas bort. Tvätta gärna fötterna när du duschar. Om man har stora besvär kan Luktstopparen sprutas direkt på fötterna.

Om du glömmer fötterna men behandlar skorna så blir det ju inte bättre.