Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

När fler och fler svenskar insåg att Europa hade drabbats av en pandemi som inte tycktes bry sig om gränser eller språk blev det panik. Du behöver inte köpa handsprit på apoteket. Oftast är inte desinfektionssprit det bästa. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Den handsprit apoteket har att erbjuda är inget vidare. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

antiseptisk

Då kan det vara mycket bättre att använda en antibakteriell tvål istället. Handdesinfektionsmedel med alkohol kan vara otroligt obehagliga att använda ofta.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Det är ju mycket smartare att välja en antiseptisk tvål som är mild mot huden och som verkligen tar död på coronavirus och andra smittor som vanlig influensa.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Kom ihåg att alla i ditt hushåll måste hålla händerna rena

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

Det är inte samma sak om du har barn. Då kan barnen komma hem med virus från skolan. Då gäller det att vidta åtgärder. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Just nu måste du byta kläder oftare. Det är bra om man har kläder för inomhusbruk. Kläderna är nog inte smittade då. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. Coronaviruset har ingen chans. Bäst resultat nås med IONplus och Holistic.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Alla ytor måste vara rena. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Matkassarna kan ha viruset på sig.

Hushållets alla medlemmar måste hålla samma rutiner. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Tänk inte bara på badrummet. Glöm inte bort att köpa till köket. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!