Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Många undrar om det finns substitut för handsprit på apoteket

Köp gärna andra varumärken än handsprit apoteket. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

handtvätt

På senare tid har det tagits fram tvålar som är mycket effektiva mot både bakterier och virus. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Då är det bättre att välja en antiseptisk tvål istället.

Det finns alkoholfira varianter som är enkla att använda. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Glöm inte att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Skolan är en vanlig plats för bakterier och virus, det är lätt att bli smittad. Tänk efter före. Upparbeta bra rutiner för handtvätt och lär dina barn.

Försök att byta kläder så ofta det går. Ha kläder anpassade för att ha på sig inomhus. Då kan du vara säker på att smittan stannar ute. Du kan använda kolloidalt silver på kläder som har varit ute.

Man kan spraya grönsaker och frukt. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. IONplus och Holistic är bäst.

Sprayen är mångsidig, den kan användas som ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Alla måste hålla samma rutiner. Se till att du inte får slut på handtvål. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Ett kök måste ha en bra tvål. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.