För bättre hantering av dina tabletter – använd magnesiumstearat

Tabletterna blir klara snabbt och är snyggare att se på. Ibland glömmer man bort att det ska finnas släppmedel i tabletter. Det kan leda till att tabletterna blir svåra att ta ur formen.

Om du vill kan du testa att använda magnesiumstearat. Med detta ämne så kan man se till att tabletterna som formas inte hänger kvar på stansen som har pressats. Då är de snabbt redo för paketering och distribution.

Vad är magnesiumstearat för någonting?

Det är helt enkelt så att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Det rör sig faktiskt om en slags ätbar tvål som består av salt och som har två delar stearat och en del magnesium.

Med Magnesiumstearat blir ytan blank. Normal dos handlar om 0,5 till 1%. Blandas i sist och kort tid, max 5 minuter. Fel blandning kan göra tabletten skör.

Magnesium stearat är vitt och löses inte upp av vatten. Det är ett pulver som du sedan formar till tabletter. Det här är ett ämne som är säkert att använda då man formar tabletter som ska intas som medicin.

Produktionen måste vara enkel och snabb

Tempot ska vara högt idag. Idag kan tillverkningen pågå utan stopp. Fleroperationsmaskiner kan också se till att tabletten som just har stansats kan föras vidare till räkning och packning.

Inga människor behövs i tillverkningen. Fel kan så klart uppstå men då kan man stoppa det och rätta till det.

En maskin kan producera flera tusen tabletter i timmen. Den har då ett stanshuvud. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då går det mycket fort.

Om en produktion måste stoppas är det sällan tabletterna det beror på. filmdragerade tabletter
I alla fall inte då man använder magnesiumstearat.

Det är verkligen viktigt att stansen kan jobba på utan avbrott. Vissa problem kan dock ta dit att lösa när de dyker upp. Det kan skada maskinen.

mikrokristallin

För att det ska flyta på bra måste klibbmedlet bestå av 20 % och släppmedlet uppgå till 1 %.

Släppmedel och klibbmedel finns på allt-fraktfritt.se

En väl planerad produktion är a och o

Att göra tabletter kräver en god planeringsförmåga. Det gäller alla moment i tillverkningen, även släppmedel i tabletter.

Med god planering så kan man spara pengar och tid. Det lönar sig att ligga före. Då blir det bäst resultat.

Det är förstås något som inte bara har med släppmedlet att göra så det är viktigt att se närmre på saker som ingredienser som motverkar fukt och förpackningar som är lätta att hantera och som ger tabletterna ett riktigt gott skydd.