Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Många har redan dött i den nya pandemi. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Du kan dock vidta flera åtgärder.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. De flesta får bra resultat med Ester-C. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi rör ansiktet flera gånger om dagen. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Coronavirusdödande

Tvålkvaliteten är extra viktig under en pandemi. Du ska inte använda handsprit. Stressa inte till apoteket för att köpa mer handsprit!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Längre tids användning av handsprit kan torka ut händerna och skapa sår. Använd alkoholfri katjonisk handdesinfektion som tar alla virus, som Smittstopp eller Forte, istället.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Ha en antiseptisk tvål i köket så att du inte glömmer att tvätta händerna när du ska hantera mat.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Det råder särskilda omständigheter just nu, och alla måste ta hänsyn till denna pandemi. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Smittstopp Information Det har vi sett i flera länder där man tog krafttag och till och med låste in städer från resten av landet för att hindra smitta att sprida sig.

När det pågår en pandemi så måste vi strukturera om vår vardag. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Man kan vara symtomfri men smitta ändå.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Om du köper en bakteriedödande spray så kan du använda den på dina dörrhandtag. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Gå inte och handla i matbutiker titt som tätt!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Sydda dig så mycket som möjligt. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Oftast får du ett bättre resultat på det viset än om du använder vanlig handsprit.