Svensk bingo har blivit en social aktivitet

Svensk bingo har anor från tidigt 1960-tal. Det anordnades då bingospel genom en mindre idrottsförening vid namn Gunnarstorps IF. Sedan dess har vi svenskar älskat bingo och nu finns det ungefär 100 bingohallar runt om i Sverige. Utöver det så spelas det vanligtvis bingo i kommunala lokaler samt idrottshallar. Bingo har även utvecklats i olika förgreningar och utöver traditionell pengabingo finns också varianter som ex. poesibingo.

HÄR finns bingot med bästa vinsterna – Ladbrokes Svenska Bingo

Idag spelar de flesta bingo online. Det finns många virtuella bingohallar att välja bland, som Caliber Bingo, Ladbrokes Svenska Bingo och Svenska Bingo. Alla bingohallar erbjuder finfina bingospel, plus mestadels en rad andra spel. När man blir medlem på en bingosajt brukar man kunna få ta del av en fin bingobonus. Stundvis är bingo bonus extra spelpengar, andra gånger handlar det om att man får några gratis bingobrickor alternativt snurr på något spännande spel.

Traditionellt sett har bingo varit starkt sammankopplat med svensk idrott. Poängen var från inledningen att alla intäkter från svensk bingo skulle gå till idrottsföreningar. Kanske minns man hur Leif «Loket» Ohlsson jämt presenterade olika idrottsföreningar i samband med succéprogrammet Bingolotto som drog miljonpublik under 1990-talet.

I takt med att tekniken har utvecklats har dessutom svensk bingo utvecklats. Idag slipper man de stora hjulen för att slumpa fram siffror till bingospelen, istället är den en slumpgenerator som väljer ut siffrorna.

Bingo online brukar locka till andra onlinespel, såsom slotautomater, skraplotter samt poker. Samtliga spel har den gemensamma nämnaren att man kan vinna pengar och därför brukar människor som tycker om att spela bingo dessutom kunna lockas att spela andra spel. De flesta bingosajter i Sverige erbjuder även andra spel än enbart bingo i sina utbud.

Bingo brukade associeras med socialt umgänge. Man samladesi bingohallen, full av förväntning och vanligtvis i sällskap av goda vänner. Man spenderade kvällen i bingohallen och oavsett man vann eller ej, så hade man i alla fall en gemytlig kväll. När man spelar bingo på webben så är det inte precis detsamma. Man sitter vanligtvis ensam hemma framför sin datorskärm och spelar i tystnad. De flesta bingosajter har chattrum där man kan socialisera med andra spelare, men det går likväl inte riktigt att jämföra. Sedan finns det naturligtvis många som föredrar den här tystare varianten av svensk bingo.

Alla som spelar måste hålla ett vakande öga på sig själv. Det är massor som hamnar i ett spelmissbruk där de tappar kontorllen över sitt spelande. Kanske spelar de för mer pengar än de först tänkt – gång på gång och behöver slutligen låna pengar av nära och kära för att ha råd med de spel man känner ett behov av att spela. När man hör sig själv fundera «Bara ett spel till» lite för ofta så ska man se det som en otvetydig varningsklocka. Det finns hjälp att få ifall man hamnar i ett spelberoende, men det smartaste man kan göra är att vidta försiktighetsåtgärder innan, så att man slipper hamna där alls. Svensk bingo är över lag bra på att erbjuda hjälp för den som oroar sig över spelmissbruk.