Lotterier Hurdan allting började Del 6 av 8

Fört ett tips:
Just nu är det en stor Bonuspå detta rekomenderade svenska spelbolag.

—————————-

Vi tar i detta avsnitt en titt på några av de problem somkan existera med samtliga typer utav lotterier, Lotto, Bingo och också skraplotter

• Problem

• Biverkningar

• Bekymmer i anknytning med att vinna en jackpott.

• Sällskaplig korruption

• Scams samt bedrägerier

• Riggade maskiner

• Tombola bluff

• Avgiftsbedrägeri

• Bedrägliga Vinnande System

• Övriga

o kassörer på bensinmackar samt närbutiker

o I Sverige innefattar det blott att vara uppmärksam.

Problem

Biverkningar

Det kan finnas vissa problem i samband med att vinna en jackpott.

Det finns säkerhets-och risker som är förknippade med att offentligt annonsera lotteri vinnare, som att hålla familjemedlemmar för lösesumma.

Därjämte kan vinnare ibland beröra anomi från en dramatisk förändring av livsstil.

Social korruption

Somliga teoretiker hävdar att lotterier underlättar en högre nivå av ojämlikhet än ett samhälle ska behöva maximera sin vidareutveckling genom att ge massorna falska förhoppningar, vilket minskar trycket på de politiska ledarna att avhjälpa ojämlikhet.

Framför än hävdvunnen religion, ambition efter att imaginära blivande rikedomar, igenom lotteri spel, träffa som en opium för folket Marx talade om.

En annan kritik är att lotterier, i synnerhet sådana med stora belopp, tyder på att kapitalistiska sociala system ej har meritokrati som sin huvudsakliga attribut, utan domineras utav övriga element, såsom lycka.

Exempelvis kan man vara lycklig att födas till rikedom samt en kan äga tur för att vinna en stor belopp i ett lotteri.

Den uppenbarelse som ens liv i ett plutokratiska system domineras utav en slump snarare än belöning för spänt göromål och klokhet är en som anses farliga av vissa.

Purister hävdar att alla sociala system som allokerar resurser baserade på slump är ett som är skadat.

Scams samt bedrägerier

Lotteri, Lotto, Bingo liksom alla former utav spel, är känsliga för bedrägeri, fastän den höga graden utav besiktning fordran på arrangörerna.

Sätta upp maskiner

En förfarande involverade är att mixtra med utrustningen som används för nummerval.

Tombola bluff
I vissa amerikanska delstater, såsom Kansas samt Minnesota, kan förlorade lotter postas in för ett lotteris speciella priser.
Problemet med det är att medarbetare i butiker som säljer lotter alltemellanåt samlar lotter som kastas bort samt avsända dem.

Som ett lotteri tjänsteman uttryckte det, “de återförsäljararna har ett obegränsat sortiment utav gratis biljetter.
Man behöver inte vara en FBI-agent att begripa att det är en oerhört orättvis fördel.

Avgiftsbedrägeri

Vissa avancerade bedrägerier på Internet baseras på lotterier.
Bedrägeriet börjar med skräppost som gratulerar mottagaren på deras senaste lotterivinst.

E-postmeddelandet förklarar att för att frigöra medel måste mottagaren betala en speciell antal (som skatt / avgifter) i enlighet med de regler som gäller.

Bedrägliga Segrande Systems

En annan form utav lotteri bluff innebära försäljning av “system” som säga sig vara sig för att bättra en spelares chanser att välja de segrande numren i ett lotteri, Lotto alternativt Bingo spel.

Dessa bedrägerier baseras i allmänhet på köparens (och kanske säljarens) feltolkning av probabilitet samt slumptal.

Försäljning utav dessa system eller mjukvara är lagligt, alldenstund de nämner att produkten inte kan försäkra en vinst, än mindre en jackpot.

Flertal affärsverksamhet erbjuder en tjänst där de kommer att handla biljetter för på webben besökare i något av dussintals länder annars otillgängliga för dem, för ett massiv påslag, utav många hundra procent.

Några nationella och internationella lotterier innehar hemvist samt minimikraven ålder.

Övriga
Det har också förekommit flertal fall av kassörer på bensinmackar och närbutiker där personalen innehar försökt att bedra besökare från sina vinster.

Somliga ställen kräver en bevakning när lotten lämnas till kassan för att avgöra hurdan mycket de har vunnit, eller om de har vunnit alls när kassan sedan skannar biljetten för att bestämma vinst eller förlust.

Annons:

I de fall där det inte finns någon synlig möjlighet att se resultatet utav skanningen har kassapersonal tagit tillfället i akt att proklamera att talongen är en nitlott eller med ingen alternativt liten vinst och också byta den i smyg mot en annan bit eller talong. Efter att offererar de sig att “kasta dän den”.

Kassören kan efter kvittera ut vinsten och stoppa pengarna i sin egen ficka.

I Sverige kan man betrakta bildskärmen som finns där samtliga talonger skannas in, så det innefattar att vara alert.