Lotterier Hurdan allt började Del 8 utav 8

Här tar vi glimt på:

• Ersättning utav vinster

• Onlinelotterier garanterar vinnarna sina slantar igenom en försäkrings backup.

• I somliga länder är ej lotterivinster beskattningsbara,

• Rollovers

• Icke-slumpmässighet

Ersättning av vinster

Vinster ska ej erforderligt betalas ut i en klumpsumma, i motsats till förväntningarna på flera lotteri deltagare.

I vissa länder, får vinnaren välja mellan en livränta betalning samt en engångsbetalning.
Men engångsbetalningar (kontant eller engångsbelopp) är ett “mindre” summa än det annonserade (livränta) jackpotten.

När detta varierar en del avhängig på land och bolag och hurdan vinster investeras, får en vinnare som väljer en klumpsumma räknar med att vinsten sänks med cirka 1/3 av den annonserade jackpotten.
På grund av detta kan en vinnare av en $ 100. 000. 000 jackpot som väljer kontanter räkna med sej $ 33. 333. 333 netto efter att aktuell inkomstskatt (er) för det år då jackpotten vanns.

När en vinnare väljer att få det maxima beloppet betalas detta oftast ut under en cykel utav 20 till 30 år.

Vissa lotterier särskilt de som offererar ett livstidspris, erbjuder ej ett klumpsumma val.

På vissa onlinelotterier, är de årliga betalningarna endast $ 25. 000, med en saftigare betalning under det sista året.
Denna typ av amortering ofta sker genom investeringar i regeringsstödda aktie.

Onlinelotterier garanterar vinnarna sina slantar igenom en försäkrings backup.

Men det är så flera vinnare som väljer en klumpsumma, eftersom de tror att de kan få en bättre förtjänst på sina investeringar på annat håll.

I somliga länder är ej lotterivinster beskattningsbara, så det är inga skattekonsekvenser att grunna på för att välja ett betalningsalternativ.
I Kanada, Australien, Tyskland, Irland, Italien och Förenade kungariket betalas samtliga priser omedelbart ut som en klumpsumma, skattefritt till vinnaren.

I Liechtenstein är alla vinster skattefria samt vinnaren kan välja tillgängliga ett engångsbelopp eller livränta med avseende på Jackpottvinster.

I AMERIKA har federala domstolar fastställt en rättspraxis att engångsbelopp från tredje andel i substitution mot rätten till lotteri livränta ej är kapitaltillgångar för beskattningsändamål.
Snarare är en klumpsumma grej för vanlig inkomstbeskattning.

Rollovers

När det inte är vinstlott för ett lotteri, Lotto eller Bingo används jackpotten till en så kallad Rollover, då priset stävs över till därnäst vecka samt detta kan mestadels leda till betydande ökningar i vinster.

Om ett lotteri möte en speciell tröskel på sina Rollovers då kan den totala prissumman bli automatiskt överförd till den lägre nivån av besegrare.

I fallet med Euromillions lotteriet dragning av den 22 september 2007 ledde detta till att alltsammans 20 vinnare delar en Betydelse Down jackpot på € 180. 000. 000

Icke-slumpmässighet

År 2003 fann Mohan Srivastava, en kanadensisk geologisk statistiker, icke-slumpmässiga mall i “Tic-Tac-Toe” biljetter som såldes av Ontario Lottery and Gaming Corporation.

“Tic-Tac-Toe” drogs dän från hyllorna, och blev det första spel någonsin att stoppas på grund av detta.

Under 2011 rapporterades det att Joan R. Ginther, förut statistik professor, hade vunnit fyra annorlunda jackpots på flertal miljoner dollar i Texas från förvärv utav olika skraplotter.

Det spekulerades att det var ett mall till var och när de segrande lotterna såldes, och att expert Ginther hade räknat ut det här mönstret.
Detta var som man redan sett det sista inlägget i ”serien” ” Hurdan det hela började med Keno, lotterier, Lotto, Bingo samt dagens spel på webben med alla dessa varianter tillgängliga online samt med skraplotter som är en rätt så så nymodig form av spel.