Lotterier Hur allting började. Del 5 av 8

Förväntad värde av lotteri

Det förväntade värdet utav lotteri spel är mestadels särskilt låg. I AMERIKA, är ett förväntat värde på 50% utav köpeskillingen bara tillgänglig i de små utbetalningar, inte i jackpot spel.
Exempelvis, när en spelande besökare köper en “pick-4” bit för $ 1, 00, kan han få en biljett med ett förväntat nytta på endast $ 0, 50.

På grund av detta är förvärv av en bit ett minskat nytta utav köparens förväntade substansvärde.
Detta står i skarp kontrast med finansiella värdepapper som aktier samt obligationer vars priser är teoretiskt baserat på deras ekonomiska nytta, som bedöms utav marknaderna vid var bestämd tidpunkt.

Lotterier beskrivs ibland som en regressiv skatt, alldenstund de mest benägna att handla biljetter, samt att spendera en större andel av sina pengar på dem, är mestadels de mindre bemedlade människorna.

Det är oxå ofta sett som en volontär uppbörd.

De astronomiskt höga oddsen att vinna mesta vinster innehar också lett till epitet utav en “skatt på dumhet” och en “matte skatt” (eller bägge ihop epitet skänker “skatt på matematiskt olämpliga”).

Även om användningen av ordet “skatt” ej är helt adekvat, är dessa beskrivningar avsedda att antyda att lotterier är statliga-sanktionerade verksamheter som kommer att appellera bara de människor som misslyckas med att begripa att köpa en lott är en bristfällig ekonomisk fastställande.

Realitet är att efter hänsyn tagen till nuvärdet utav ett bestämd lotterivinst som en endaste klumpsumma cash ersättning, influens av eventuella skatter som kan avlöpa, samt sannolikheten för att avskilja priset med andra vinnare, , är det ej ovanligt att hitta att en biljett för ett flesta lotteri är värt kortare tid än en tredjedel utav dess inköpspris.

Med andra ord, om en lott kostar US $ 1 till förvärv, kan dess verkliga ekonomiska värde endast US $ 0, 33 alternativt så vid köptillfället.

Naturligtvis är detta blott ett hypotetiskt föredöme, samt det verkliga värdet beror på detaljerna i var lotteri.

Vissa lotterier kan offerera biljetter som är värda kortare tid än 20% av deras pris, när övriga kan vara värt mer än 50%.

För att ackumulera in pengar, måste lotterioperatörer erbjuda biljetter värda mycket kortare tid än vad man betalar för dem, så lotteriet är ett dåligt alternativ för kunder som provar anlända ut som nya miljonärer.

I en berömd evenemang, köpte en polsk-irländsk affärsman vid namn Stefan Klincewicz opp nästan alla 1. 947. 792 kombinationer tillgängliga på det irländska lotteriet.

Han samt hans medarbetare betalade mindre än en miljon irländska pounds när jackpotten uppgick till 1, 7 miljoner.
Det fanns tre vinnande biljetter, men med “Match 4” och “Match 5” priser, gjorde Klincewicz en liten avans alltsammans.