Lotterier Hur allt började Del 2 utav 8

• Första noteringar om lotterier att erbjuda till salu

• Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som ännu finns.

• När det moderna Lotto föddes.

• Frankrike, 1539-1789

• Det första franska lotteriet, detta försök var ett misslyckande,

• England, 1566-1826

• Dessa mäklare blev snart de moderna börsmäklarna

• Den engelska statens Lottery fanns från 1694 till 1826.

De första noteringarna om lotterier att offerera biljetter till salu med priser i form av pengar hölls i det 15th århundradet.

Annorlunda städer höll offentliga lotterier att samla in pengar till stadens befästningar och för att assistera de fattiga.

Stadens register Gent, Utrecht, samt Brygge tyder på att lotterier kan vara ännu äldre.

En befattning daterad 9 maj 1445 på L’Ecluse hänvisar till att ackumulera in slantar för att bygga murar samt befästningar i staden, med ett lotteri på 4304 biljetter och totala prissumman på 1737 floriner.

I det 17th århundradet var det rätt så vanligt i Nederländerna att arrangera lotterier för att samla in pengar till de fattiga eller för att ackumulera in slantar allmän typer av offentliga användningar.

Lotterier visat sig vara mycket populära och hyllades som en smärtfri form utav beskattning.
Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som fortfarande finns.

Den första registrerade italienska lotteriet hölls den 9 Januari 1449 i Milano anordnat av Golden Ambrosian republiken för att finansiera kriget mot republiken Venedig.

Det var i Genua som Lotto blev mycket poppis.

Människor användes för att investera på namnet på Stora rådets ledamöter, som alla drogs utav en slump med fem av 90 kandidater var sjätte månad.

Denna art utav spel kallades Lotto alternativt Semenaiu.

När människorna ville investera oftare än två gånger per år, började de ersätta kandidaternas namn med siffror och det moderna Lotto föddes.

Frankrike, 1539-1789

Kung Frans I utav Frankrike upptäckte lotterier under sina kampanjer i Italien samt beslutade att arrangera ett sådant lotteri i sitt imperium för att hjälpa de statliga finanserna.

Det första franska lotteriet, Loterie Royale, hölls i 1539 samt godkändes med edikt.
Detta försök var ett fiasko, eftersom biljetterna var mycket kostsamma och de sociala klasser som hade råd med dem motsatte sig projektet.

Under de två därnäst århundradena förbjöds lotterier i Frankrike alternativt, i somliga fall, tolererades enbart med begränsningar.

England, 1566-1826

Ehuru den engelska regerngen antagligen först experimenterat med lotterier samt liknande hasardspel, är det första noterade officiella lotteriet som startades av drottning Elizabeth I, år 1566, och drogs i 1569.

Detta lotteri var för att samla in slantar för “reparation av skatter och stärka riket och sådana saker. ”
Varje biljett ägare vann ett pris, samt det totala värdet utav priserna motsvarade de slantar de satsat.
Priser var i form utav silver plattor samt övriga värdefulla råvaror.

Således var lotteripengar staten fått in ett räntefritt lån till regeringen under de tre år som biljetterna såldes.

Under efteråt år sålde regeringen rätt lott till mäklare, som i sin lycka anlitade ombud och löpare för att sälja dem.

Dessa mäklare blev snart de moderna börsmäklare för olika kommersiella satsningar.

De mesta människor hade ej råd med hela kostnaden för en lottsedel, så mäklare skulle avyttra aktier i en biljett, som resulterade i biljetter som utfärdats med en notering som “sextonde” alternativt “tredje kategori. ”

Många privata lotterier hölls, bland andra för samla in slantar till The Virginia Company of London för att backa upp sin bosättningspolitik i Amerika på Jamestown.

Den engelska staten Lottery fanns från 1694 till 1826.

Alltså fanns detta engelska lotterie i över 250 år, tills regeringen under konstant tryck från oppositionen i parlamentet, förklarade ett final för lotteriet 1826.

Detta lotteri hölls till åtlöje utav samtida kommentatorer som “den sista batalj spekulanter om allmän godtrogenhet för folkgunst till sin sista döende lotteri. “