Loteria. Mexikans Bingo Del I av II

Loteria är ett mexikansk hasardspel, liknande Bingo, men med bilder på en kortlek istället för de vanliga numren på pingisbollar.

Just nu är det en stor Bingobonuspå detta spelföretag.

Varje bild innehar ett namn samt ett tilldelat nummer.

Var besökare har åtminstone en tabla, en tavla med ett slumpmässigt bildat 4 x 4 rutnät av bilder med deras analog namn och siffror.
Varje besökare väljer vilken tabla de önskar spela med, från en antal olika tidigare kreerade tavlor.
Var samt en presenterar ett annat urval utav bilder.

Loteria är det spanska ordet för lotteri.

Kortleken består av en uppsättning utav 54 olika bilder, var samt en på varsitt kort.

För att börja spelet, väljer den som ”ropar” slumpmässigt ett kort från leken och meddelar det till spelarna genom sitt nickname, ibland med hjälp utav en mysterium alternativt en lustig beskriving istället för att studera kortets beteckning.

Spelarna med en matchande logotyp på deras tavla markerar det med ett chip alternativt övriga typer av markörer (många mexikanska familjer nyttjar traditionellt små stenar, korkar, en mynt eller bönor pinto som markörer).

Den första spelaren med fyra marker i en horisontell, lodrät eller diagonal rad, rutmönster, eller något annat tidigare bestämt mall, eller om han lyckats fylla tavlan ropar “¡Loteria! ” (Lottery! ) alternativt “¡Buena! ” (Good! ) och är vinnaren.

Ursprunget till Loteria kan spåras långt tillbaka i historien.

Loteria Spelet innehar sitt ursprung i Italien i det 15th århundradet samt fördes till Nya Spanien (Mexiko) år 1769.
I begynnelsen var Loteria en hobby för överklassen, men till slut blev det en hävd för hela folket.

De nuvarande bilderna på korten har blivit ikoniska i den mexikanska kulturen, typ att de innehar ett “kitsch” nytta i US OF AMERICA och somliga europeiska länder.

Om jag har turen att någonsin komma till Mexico (igen) så skall jag absolut inhandla mig en kortlek till Loteria och ett mängd Tabla, alldenstund det verkar roligare att spela detta spel än Bingo.

Denna korta inledning är borjan på ett långt kommentar vari del II beskriver de 54 ingående korten i bingovarianten Loteria på en Googleöversatt svenska samt originalspråket Spanska.