Fair Gaming alternativt spelbolagens förpliktelse

Det kan vara härligt att veta att det spelbolag du vill satsa dina surt förvärvade pengar i följer regelverket Fair Gaming. Spelar du på www.oceanialotteries.com kan du vara lugn.

Spelansvar

Spelansvar är något som spel och spel operatörer, leverantörer programvara samt tillhörande tjänsteleverantörer behöver bevara för att befästa sina erbjudanden bevara högsta standarder för att säkerställa en rättvis och bestämd spelupplevelse som skyddar spelare från de negativa konsekvenserna utav spel och spelande.

Flertalet av spel samt spelkoder kräver idag operatörerna att se till att landbaserade och på nätet speltjänster erbjuds på ett ansvarsfullt sätt.

Ansvarsfullt spelande omfattar områdena skydda utsatta kunder, förebyggande av minderåriga besökare, skydd mot bedrägligt samt kriminellt beteende, info om sekretess, som garanterar snabba och korrekta kundbetalningar, som ger en just spelupplevelse, bevara etiskt och ansvarsfull marketing, deltagande för nöjda kunder och säkerställa en trygg, säker och genuin driftmiljö.

Operatörer avser både landbaserade (t. ex. kasinon, spelbutiker) samt online eller avlägsna operatörer.

Utsatta spelare
Upprätthållande utav ansvarsfullt spelande praxis är en väsentlig betingelse för att minska risken av spelproblem bland utsatta besökare.

Ett antal åtgärder innehar införts för att avstyra uppkomsten av spelproblem, inberäknad eget utslagning agenda samt processer, offererar råd och stöd till spelberoende och bevilja spelarna att sätta gränser för hurdan mycket de spenderar både inom online och landbaserade spel kanaler.

Mer avancerade åtgärder, som spårning av spelares beteenden för att upptäcka tidiga tecken på spelmissbruk, håller på att utvecklas samt genomförs inom online-industrin, särskilt bland vissa europeiska lotterier.

Minderåriga spelande kunder

Operatörerna är skyldiga att göra allt som står i deras sätt att befästa att minderåriga besökare inte får spela.
De åldersgränser är avhängig lagarna i den jurisdiktion där speltjänster erbjuds.
Avstyra minderåriga spelare kräver operatörerna att se till att registreringen bearbetar klart beskriva politik emot minderåriga spelare och se till att kontroller på plats för att avsyna åldern på besökare.

Bedräglig och kriminellt uppförande

Operatörerna är skyldiga att fullborda anti-penningtvätt policy samt förfaranden.
Detta innebär att fullborda en verkningsfull kundkännedom processer när man gör nya kunder och spårning och rapportering misstänkta transaktioner.

Information integritet

Info privatliv avser beskydd av kunddata och register mot obehörig alternativt onödiga avslöjanden.
Operatörerna är skyldiga att genomföra en politik som säkerställer kontroller samt åtgärder innehar vidtagits för att förhindra obehörigt röjande samt utnyttjande av kundinformation.
Kundinformation menar vanligtvis till data såsom namn, adress, ålder, telefonnummer samt e-postadress.

Snabba och korrekta kundbetalningar

Skall se till att betalningar emellanåt kundkonton skall utföras enligt formella och dokumenterade processer på ett adekvat och snabbt fason.
Operatörerna ser vanligt att kundens medel förvaltas separat från sina egna konton samt att de har tillräckliga avräknade medel för att betala samtliga spelare vinster och utestående balanser lirare.

Fair Gaming

Alla spelprodukter bör testas för att säkerställa att de är rättvisa samt slumpmässiga och att de följer de regler som spelet.
Prover för att befästa rättvist spel alltmer utförs utav fria organisationer.

Moralisk och ansvarsfull marknadsföring
Operatörerna ska komma de tillämpliga annonsering uppförandekoder som normalt se till att reklam är faktamässigt adekvat och inte styra minderåriga alternativt utsatta spelare som lirare som har egna uteslutna sej från spel.

Det förväntas oxå att operatörer borde söka befogenhet från kunden före de deltar i direktmarknadsföring igenom användning utav kundens personuppgifter.

Kundnöjdhet

Kunderna ska fritt kunna lämna synpunkter eller klagomål till operatörerna och förväntar operatörerna att äga adekvata processer och rutiner för att hantera klagan, antingen internt eller via en oberoende tredje andel.
Till exempel skänker ecogra. org en medling tjänst för tvister emellan spelare samt operatörer.

Säker och tillförlitlig driftmiljö

Operatörerna är skyldiga att exponera interna kontroller och processer som följer utav licensvillkoren som stipuleras utav lagstiftningen jurisdiktion som utfärdar spel samt spel licenser.
Interna kontroller bör också genomföras för att säkerställa att alla operativa, betalning och tekniska system och processer fungerar absolut och effektivast.
Därjämte måste operatörerna exponera tillräckliga affärsprocesser Continuity Management för att befästa att verksamheten kan fortsätta i händelse utav oförutsedda omständigheter alternativt katastrofer.

Ansvarsfullt spelande uppförandekoder

För att säkerställa operatörer, leverantörer mjukvara samt tillhörande tjänsteleverantörer bevara principerna om ansvarsfullt spelande, innehar etiska bestämmelse utvecklats av många tillsynsmyndigheter, branschorganisationer och ideella organisationer.

Dessa konkurrerande samt överlappande koder coduct eller standarder innehar utvecklats över tiden därför utvecklingen av flera rättsliga och handelsmässiga ramar.
Det har bekräftats inom branschen som avsikt på det stora antalet ansvarsfullt spelande uppförandekoder är det ett behov av att ta ett kliv tillbaka och ompröva vad som krävs inom industrin.

Europeiska organisationen för normering är att utveckla Ansvarig Remote Gambling Åtgärder som kan skydda kunderna och se till att de Remote Gambling operatörer, leverantörer programvara och tillhörande tjänsteleverantörer uppträda ansvarsfullt, som skulle antas på frivillig basis.

Ansvarsfullt spelande Evenemang
Ett antal industrin händelser har organiserats för att hjälpa industrin att framhäva ansvarsfullt spelande praxis.

Europeiska Gaming samt Betting Association organiserade EGBA Ansvarig konferensen Gaming Day i Europaparlamentet i oktober 2010.
World Lotterie Association innehar aktivt organiserade arrangemang för sina medlemmar för att diskutera och främja bästa bruk när det innefattar spelansvar.

Den europeiska organisationen för studier utav Gambling 8: e årliga konferens i september 2010 deltog forskare, beslutsfattare samt branschföreträdare och mycket av dess teman samt diskussioner centrerades på spelansvar.

Känns tryggt att stoppa in insatser på www.oceanialotteries.com efter äga läst detta antagligen?

Be the first to comment

Leave a Reply