Att vinna på Triss gör drömmar till verklighet

En stor dröm för de allra flesta av oss är att vinna på Triss. Ett stort bidrag i kassan utan större möda är vad de allra flesta av oss tror gör lyckan komplett. Många människor vill resa, köpa ny bil eller båt, investera pengar för framtiden, skänka pengar till bättre behövande, starta ett företag, förnya garderoben… ja, möjligheterna är egentligen oändliga när det handlar om att sätta sprätt på pengar.

Att vinna på Triss öppnar dörrarna för mycket som tidigare upplevts som avlägsna fantasier, i synnerhet om vinsten hamnar i händerna på en typisk arbetare som dag ut och dag in följer samma mönster och lever på samma budget. Dröm blir till sanning. Skraplotter fakta.

Att vinna på Triss är egentligen rätt så enkelt, ca var femte lott ger utdelning. Dock så är de flesta vinster små, från 25 kronor och uppåt, men man blir ju inte direkt miljonär av att kamma hem 25 kronor på Triss.

Vill man kamma hem stora vinster så är det desto knepigare, för de är sällsynta. Har man tur så skrapar man fram 3 TV-rutor vilket innebär att man ges ytterligare en lott att skrapa – från en livesänd TV-soffa. På TV-lotterna är minsta vinsten 50 000 kronor och högsta 50 000 kronor per månad under 25 år. Dessa månadsvinster ges man om man skrapar fram summor inuti klöversymboler. För många människor är månadsvinsterna de allra mest eftertraktade eftersom det inte bara ger en en massa pengar utan även stabilitet samt säkerhet för massor år framöver. En miljon kronor är dessvärre lättare än man kan ana att sätta sprätt på, men en rejäl extrainkomst är tryggare.

Triss omsätter 3 miljarder kronor per år och ungefär hälften av denna summa går tillbaka till spelarna. De som sannerligen kan säga sig vinna på Triss är således spelföretaget Svenska Spel som ligger bakom trisslotten.

Det finns såklart fler skraplotter på marknaden än Triss, men Triss är den mest kända. Detta beror dels på liveskrapningarna i TV, men även på alla de kittlande reklamerna man ser i samhället, vem minns t ex inte det klassiska Triss-citatet «Plötsligt händer det!»? En annan svensk skraplott är TIA, som kostar tio kronor och ger vinst på upp till 200 000 kronor. Tialotten har alltså lägre pris än Triss, men också lägre vinstsummor.

Tanken på att vinna på Triss är vad som får oss att köpa dessa små skraplotter om och om igen. Många gör det rituellt varje dag, vecka eller månad, samtidigt som andra gör det ibland, när de drabbas av ett infall. Vissa gör det i par, andra för sig själva. Några gillar att skrapa virtuella lotter på webben medan andra föredrar de traditionella papperslotterna. Hur man än skrapar sin lott så är det en omständighet som förenar alla som spelar, nämligen drömmen om att vinna stort på triss.